top of page

Husfoto ingår samarbete med Hemnet

Husfoto ingår som första fotografagentur ett officiellt partnerskap med Hemnet. Samarbetet främjar synligheten för fotografer på Hemnet och möjliggör bättre marknadsföring efter slutförd försäljning för Husfotos mäklarkunder.

bostadsfotograf Husfoto
Foto: Emelie Spjuth-Svärd

Husfoto, Sveriges ledande nätverk av bostadsfotografer, står för bilderna till mer än var fjärde bostadsannons på den marknadsledande bostadsportalen Hemnet. Tidigare har bilderna enbart kunnat användas på Hemnet i samband med pågående försäljning men nu öppnas möjligheten att visa bilder även på sålda objekt – den enskilt mest efterfrågade funktionaliteten bland Hemnets besökare. Mäklaren behöver dock se till att få ett godkännande från sin fotograf för att möjliggöra detta, men för mäklare som jobbar med någon av Husfotos ca 160 fotografer är detta redan löst vilket gör administrationen betydligt smidigare. Bilderna kommer att göra Hemnets slutpriser mer inspirerande för besökaren, med ökad exponering och fler affärsmöjligheter för fotografen som följd.


För Husfoto är detta en möjlighet att underlätta för sina mäklarkunder men framförallt att öka synligheten på Hemnet för den enskilde bostadsfotografen. Som en del i samarbetet med Husfoto kommer Hemnet nu att efterfråga fotografens namn och agentur i varje bostadsannons.

”Samarbetet med Husfoto gör att fotografer för första gången får synas med namn, och fotografagenturer med logotyp, i anslutning till bilderna på Hemnet”

Henrik Agardh, Produktchef Mäklarprodukter, Hemnet.Både mäklare och köpare/säljare nu kan identifiera sina favoritfotografer direkt i annonsen på Hemnet. Husfoto har jobbat för att lyfta fram fotograferna i 15 års tid och ser detta som ett stort steg i rätt riktning.
”Detta gynnar inte bara gynnar Husfotos fotografer utan hela branschen. Fotografens roll i bostadsaffären är avgörande men har ofta hamnat i skymundan, vi vill ge den enskilde fotografen större exponering”.

Fredrik Lindström, VD Husfoto.

Även Hemnet ser samarbetet med Husfoto som ett första steg i en förflyttning i hela branschen. Man siktar även på att skapa bättre stöd för övriga mediatjänster som Husfotos fotografer erbjuder – till exempel Film, 3D-visning och E-styling.

"Den höga bildkvalitén som bildbyråernas fotografer hållit genom åren har varit en starkt bidragande faktor till Hemnets framgång och spelar fortsatt en avgörande roll i hela användarupplevelsen. Därför känns det jättekul att Hemnet nu får möjlighet att hjälpa fotobranschen att bli uppmärksammad för det stora värde som såväl bilder som 3D, video och andra innovativa fotoprodukter skänker till besökare, säljare och mäklare"

Henrik Agardh, Produktchef Mäklarprodukter, Hemnet.


Möjligheten att nyttja bilder på sålda objekt öppnas för alla mäklare och fotografer, med minimal administration för de som är anslutna till Husfoto. Det är valfritt att koppla på denna funktion som mäklare och fotograf.

 

OM FÖRETAGET:

Husfoto i Sverige AB | Grundades 2007 i Linköping och är en ledande mediapartner för svenska fastighetsbranschen, med en total omsättning om ca 100 MSEK. Husfotos nätverk av ca 160 fastighetsfotografer finns över hela Sverige.


KONTAKT: Alexander Dahlbacka | Marknadschef, Husfoto | alexander.dahlbacka@husfoto.se | 073 518 74 50

Comments


bottom of page