top of page

Samarbete med Epidemic Sound

Epidemic Sound är en svensk, världsledande plattform för licenserad musik. Nu får Husfotos fotografer tillgång till Epidemics musikbibliotek för att ljudsätta bostadfilmer med rätt tonläge och rätt licenser.

För Husfoto har fotografens rättighet till ersättning vid användning av dennes verk alltid varit en hjärtefråga. På samma sätt som fotografers bilder allt för ofta används utan rättighet — i regel på grund utav okunskap — nyttjas ofta musik i kommersiella sammanhang utan musikerns eller skivbolagets godkännande. I mäklarbranschen är musiksatta bostadsfilmer ett vanligt förekommande exempel på detta då filmens ljudspår allt för ofta inte är korrekt licenserat av användaren. Detta kan leda till uteblivna intäkter för upphovsrättsägaren och i vissa fall till viten, eller till och med rättegång, för den som nyttjar musiken felaktigt.


"Vi vill göra det lätt att göra rätt för både fotograf och mäklare. Vi hoppas licenserad musik blir en standard i hela branschen."

— Fredrik Lindström, VD Husfoto

Nu ingår Husfoto ett samarbete med Epidemic Sound för att underlätta för våra fotografer och säkerställa att mäklare kan vara helt trygga med musiken som levereras. Som fotograf ansluten till Husfoto får du tillgång till ett enormt urval av musik så du kan ge varje bostadsfilm precis rätt stämning, utan att bekosta individuella licensavgifter. Med rättigheterna säkrade av Epidemic Sound garanteras Husfotos mäklarkunder en filmleverans som är både snygg och trygg, varje gång.

 

Pressmeddelande från Husfoto i Sverige AB.

Husfoto grundades 2007 i Linköping och är en ledande mediapartner för svenska fastighetsbranschen, med en total omsättning om ca 100 MSEK. Husfotos nätverk av ca 160 fastighetsfotografer som finns över hela Sverige.


Kontakt: Alexander Dahlbacka | Marknadschef, Husfoto | alexander.dahlbacka@husfoto.se | 073 518 74 50

Comments


bottom of page