top of page

Svar till SFFs artikel

Denna text är ett svar till Svenska Fotografers Förbunds artikel "Stress, press & usla villkor" som publicerades i Fotografisk Tidskrift den 15:e juni.Vi på Husfoto uppskattar verkligen att SFF granskar vår bransch, det är helt sant att många fotografer – såväl anställda som frilansare och nätverksanslutna – har en väldigt slitsam vardag och svårt att gå runt ekonomiskt. Vi vill däremot ta tydlig ställning emot den ensidigt vinklade bilden av branschen som ges i denna artikel där man helt valt att bortse från alla de fotografer som är STOLTA över sitt jobb, som tjänar bra pengar och som älskar att gå till jobbet varje dag.


Även om Husfoto klarar sig bra jämfört med våra konkurrenter i artikeln är det en tråkig helhetsbild som målas av vår bransch. Självklart skulle de flesta agenturer gärna ge bättre betalt per uppdrag men det är i slutändan marknaden som styr vad som är ett rimligt arvode och det tar tid att förändra, vilket vi kämpat för i snart 15 år. Vi har under åren försökt ta hjälp av SFF i vårt arbete men ofta bemötts med lite gehör och fått känslan av att organisationen inte riktigt är till för just bostadsfotografer.


Det finns aktörer med oschyssta villkor och det finns mäklare med orimliga prisförväntningar. Det finns säkert mycket vi kan lära oss av att lyssna på varandra. Därför uppskattar vi ändå att detta lyfts och kommer kontakta SFF för en uppföljande diskussion kring ämnet. - HUSFOTO

Comments


bottom of page