top of page

Husfoto förvärvar VISIGN i Finland

Husfoto förvärvar finska fastighetsmediaföretaget Visign tillsammans med Visigns ledningsgrupp från den amerikanska värderingsjätten Clear Capital.3D-visualisering av Visign


Visign är baserade i Helsingfors och har varit en pionjär inom fastighetsmedia i Finland i över 20 år. Företaget levererar mediatjänster som till exempel fotografering, planritningar och 3D-visualisering till fastighetsbranschen i hela landet


Visign förvärvades av finska proptech-företaget CubiCasa 2018 och blev en del av det amerikanska fastighetsvärderingsföretaget Clear Capital 2021. Nu har Visigns ledningsgrupp, grundare och VD Jani Hyytiäinen samt Art Director Atro Linnavirta, gått samman med Husfoto för att köpa tillbaka företaget.


  Jani Hyytiäinen (grundare och VD) och Atro Linnavirta (Art Director) blir delägare tillsammans med Husfoto.


– Vi är tacksamma till våra tidigare partners för resan vi har gjort tillsammans och nu ser vi fram emot nästa kapitel i Visigns historia. Med Husfotos hjälp vill vi skapa ett nytt slags community för fotografer i Finland.


Säger Jani Hyytiäinen, VD för Visign.


Husfoto är Sveriges ledande agentur för bostadsfotografer, med ca 170 fotografer anslutna som tillsammans fotograferar mer än var tredje bostad som säljs i Sverige. Företaget etablerades under 2023 även i Norge och har sökt efter rätt partner för den finska marknaden.


– Teamet i Visign delar Husfotos grundvärden och vision för den finska marknaden. Vårt mål är att stärka lokala fotografer, hjälpa dem att leva på sin passion och leverera en premiumtjänst i stor skala.


Säger Fredrik Lindström, VD för Husfoto.


Visign kommer fortsätta att verka under eget varumärke och leverera både befintliga och nya tjänster, i nära samarbete med Husfoto. Förvärvet innebär betydande synergieffekter för båda bolagen i produktionsled, framförallt inom 3D-visualisering, samt möjligheten för Visign att bygga en agentur för bostadsfotografer i Finland.


 

Visign (Virtual Design Rendering OY) är ett Helsingforsbaserat företag som omsätter ca. 1 miljon euro årligen, som har varit banbrytande för fastighetsmarknadsföring i Finland i mer än tjugo år. Visign förvärvades av CubiCasa 2018 och av Clear Capital 2021.

Husfoto (Husfoto i Sverige AB), baserat i Linköping med en årlig omsättning på ca. 10 miljoner euro, värvar en community med över 170 professionella fotografer i Sverige och Norge, som levererar bilder till mer än en tredjedel av alla hemannonser i Sverige.

Clear Capital (Clear Capital Inc.) är Amerikas ledande fastighetsvärderingsföretag, med en årlig omsättning på ca. 90 miljoner dollar. Clear Capital förvärvade Visign, tillsammans med dåvarande moderbolaget CubiCasa, 2021.


Kontakt: Alexander Dahlbacka, Marknadschef Husfoto. 073 518 74 50 | alexander.dahlbacka@husfoto.se

Comments


bottom of page