top of page
221102_ESSfoto_Yohanna_Adolfsson-1.jpg

BLI EN DEL AV VÅRT
COMMUNITY

 • Community
  Att arbeta som ensam fotograf kan ofta bli just lite ensamt. Vårt nätverk av bostadsfotografer sträcker sig över hela landet så du får lokala kollegor som har samma passion och utmaningar som du, vart du än befinner dig. Vi anordnar lokala fotografträffar så ofta vi kan och en gång om året försöker vi samla hela landet för en gemensam kick-off.
 • Back-up
  Det är inte bara tråkigt att vara utan kollegor, det är dessutom väldigt problematiskt om du blir sjuk eller vill ta semester. Då har dina kunder inget annat val än att vända sig till dina konkurrenter. Som en del av Husfoto kan du lita på att dina kollegor backar upp dig när du är borta, och du kan dessutom få möjlighet till lite extra jobb när någon kollega behöver din hjälp.
 • Utbildning & workshops
  Alla fotografer som ansluter sig till Husfoto får gå två dagars utbildning i bostadsfoto. Vi anpassar utbildningen utifrån din förkunskap, oavsett om du aldrig fotat professionellt eller fotograferat i 10 år så tror vi att du kan utvecklas. Dessutom erbjuder vi löpande workshops och riktade utbildningstillfällen för den som vill vässa sina kunskaper lite extra.
 • Försäljning
  I varje region finns en fotografagent – vi kallar rollen "KA" (Kundansvarig) – som jobbar aktivt med försäljning mot mäklare och fastighetsföretag i området. Vi vet av erfarenhet att det är de lokala relationerna som leder till affären i längden. Dessutom jobbar vi med centrala samarbeten med rikstäckande kedjor och företag som ger jobb åt dig som fotograf.
 • Tjänsteutbud
  Via Husfoto får du tillgång till ett mycket bredare vapenbälte än en ensam fotograf kan erbjuda. Du får möjlighet att öka din ersättning genom att utföra mer på plats, som till exempel 3D, drönare, film och uppmätning. Samtidigt behöver dina kunder inte vända sig till din konkurrent för att få digitala tjänster som E-styling och planritningar, vilket gör att du blir en starkare partner till din kund.
 • Support
  När du är ute på fält är det svårt att hinna med allt som behövs för att får vardagen gå ihop. Vår Fotografsupport är tillgänglig hela arbetsdagen via Slack, mejl och telefon och har du större funderingar kan du alltid vända dig till din KA (fotografagent). Detsamma gäller dina kunder som kan vända sig till vår Kundsupport via mejl och telefon, så att du inte drunknar i frågor när du är ute och fotograferar.
 • Systemstöd
  Att administrera alla bokningar, leveranser och fakturor är nästan ett heltidsjobb som ensam fotograf. Även din kund får slita med massa olika länkar, kalendrar, mejlslingor, nedladdningar, fakturor och system för att hänga med. Med Husfotos ordersystem funkar vardagen smidigt för både dig och dina kunder. Bokning, leverans och fakturering sker i ett och samma system som är kopplat direkt till de stora mäklarsystemen där mäklarna redan arbetar.
 • En fair deal
  För oss är det du som fotograf som är den viktigaste delen i affären. Därför ger vår modell en större andel av ersättningen – ca 40% mer än branschsnittet – direkt till dig. Det är också därför vi ger dig större ansvar för varje leverans. Det tycker vi är en fair deal.
 • Kreativ frihet
  Hos oss blir du inte en i mängden av namnlösa fotografer som massproducerar en likriktad produkt vecka efter vecka. Vi vill istället framhäva din egen blick och stil i varje leverans – din uppgift är att söka det unika i varje bostad. Som fotograf har du kreativ frihet att skapa bilder som representerar både dig och din kund på bästa sätt.
 • Redigeringshjälpen
  Hos oss väljer du själv om du vill redigera dina egna bilder eller du vill ta hjälp av Husfotos centrala redigeringsteam. Att anlita en extern redigeringstjänst är ofta kostsamt och det är svårt veta vad du får gällande både kvalitet och arbetsförhållanden. Vår redigeringstjänst är väl beprövad på svenska marknaden med över 1,5 miljoner bilder redigerade i Husfotos regi och vi jobbar ständigt med att utveckla tjänsten. Som ansluten till oss får du nyttja detta till ett riktigt schysst pris.
 • Redovisningshjälpen
  Att driva eget aktiebolag medför en hel del bokföring och admin, och om du är som de flesta fotografer är det inte din favoritsyssla. Via Husfoto får du tillgång till ett väldigt förmånligt upplägg där vår ekonomipartner sköter allt åt dig – utom fotograferingen.
 • Musikrättigheter (Epidemic Sound)
  Att köpa rättigheter för musik till bostadsfilmer kan bli dyrt, och att "låna" musik kan bli betydligt mycket dyrare om du hamnar i en tvist. När du levererar film via Husfoto får du tillgång till ett stort, kurerat bibliotek av musik som passar perfekt till bostadsfilmer.
 • Varumärke
  Husfotos varumärke är starkt över hela Sverige, med många år som en ledande aktör i branschen, vilket hjälper oss att generera uppdrag till dig. Men vi vill inte tvätta bort ditt eget identitet – tvärtom vill vi hjälpa dig etablera ett välkänt eget varumärke, med HF som en kvalitetsstämpel i bakgrunden.
Benji.png
"Husfoto var ca 30 fotografer när jag klev in, idag är vi nästan 200 men grundvärderingarna har stått kvar och det är roligare än någonsin att vara en del av detta fantastiska gäng"
Fotograf Benjamin Rudström, Skaraborg |  @husfoto.benjamin
bottom of page